Highlights fra kredsstyrelsesmøde 16. september

To budgetmodeller, der berører skolerne, er for øjeblikket i høring. Om inklusionsøkonomi og økonomi for specialgrupper. De er temmelig tekniske, men har meget konkret økonomisk betydning for den enkelte skole. På kredsmødet i dag blev vores høringssvar vedtaget. Vi peger i høringssvarene på, at med de besparelser der er sket på skolerne gennem de sidste 2 år, bliver det vanskeligt at øge inklusionsprocenten. Der er sparet 3 lærere pr. skole. Forslaget til økonomimodel for specialgrupperne lægger op til, at der skal være 20 elever flere, uden der tilføres midler. Høringssvarene kan ses under nyheder på forsiden.
 
Corona fylder igen rigtig meget i samfundet – og også på vores skoler. Kredsstyrelsen drøftede, hvordan vi kan få nogle positive tiltag for lærerne. Kan skoledagen afkortes eller kan vi kanalisere nogle resurser til holddeling? Mange tiltag skal findes lokalt. MED-udvalget er en vigtig medspiller i dette.
Danmarks Lærerforening afholder kongres tirsdag-onsdag i næste uge. Formandsvalg, opstilling af krav til OK-21, udmøntning af A20 og folkeskolens udvikling er blandt de punkter, som kongressen skal behandle. Vores medsendte kommunikationsansvarlige – og kongressuppleant – vil selvfølgelig sørge for løbende opdatering
Læs hele referatet fra kredsstyrelsesmødet her

Målgruppe